Kort (geografi) - Alghero Lufthavn (Alghero-Fertilia Airport)

Alghero Lufthavn (Alghero-Fertilia Airport)
Alghero Lufthavn er en lufthavn i Italien. Den er beliggende ved landsbyen Fertilia, otte km nordvest for Alghero på den nordlige del af øen Sardinien.

Om sommeren er der meget chartertrafik med turister. Lavprisflyselskabet Ryanair havde i oktober 2013 omkring 20 ruter fra Alghero, hvilket gjorde det til lufthavnens største operatør. I 2012 betjente lufthavnen 1.518.870 passagerer og havde 14.296 start- og landinger.

Lufthavnen åbnede den 28. marts 1938 som en militær flyveplads. I 1943 blev der etableret en start- og landingsbane i beton, og i 1946 startede de første regulære ruteflyvninger imellem Alghero og Rom. I 1960'erne blev ruten overtaget af Alitalias datterselskab Aero Trasporti Italiani. En hangar udgjorde det som lufthavnsterminal, og derfor valgte man i 1968 at opføre en ny terminal. I midten af 1970'erne forlængede man landingsbanen fra 2.000 meter til 3.000. De civile myndigheder overtog i 1974 den fulde drift af lufthavnen.

Den nuværende terminalbygning blev indviet i 2003, og året efter blev landingsbanen renoveret.

 
 IATA Code AHO  ICAO Code LIEA  FAA Code
 Telefon  Telefax  E-mail
 Startside  Facebook  Twitter
Kort (geografi) - Alghero Lufthavn (Alghero-Fertilia Airport)
Land - Italien
Italiens flag
Italien (Italia, officielt Den Italienske Republik (Repubblica Italiana) er en republik i det sydlige Europa ved Middelhavet. Det har grænse med Frankrig i vest, Schweiz og Østrig i nord og Slovenien i øst. Italien omslutter desuden to småstater og enklaver i Italien: Vatikanstaten, der ligger i Rom, og San Marino, der ligger i Apenninerne omtrent midtvejs mellem Rom og Venedig. Italien har et samlet areal på 301.338 km², heraf landareal 294.140 km², og et mildt, tempereret middelhavsklima. På grund af landets form kaldes det Støvlelandet (på Italiensk: lo Stivale, "Støvlen").

De omkring 61 millioner indbyggere er de fjerdestørste blandt den Europæiske Unions medlemslande. Italien var opdelt i række småstater, men blev i 1861 samlet i et kongerige under Sardiniens konge Victor Emanuel 2.
Valuta / Sprog  
ISO Valuta Symbol Betydende cifre
EUR Euro (Euro) € 2
ISO Sprog
CA Catalansk (Catalan language)
FR Fransk (French language)
IT Italiensk (Italian language)
CO Korsikansk (Corsican language)
SC Sardisk (Sardinian language)
SL Slovensk (Slovene language)
DE Tysk (German language)
Kvarter (by) - Land  
  •  Frankrig 
  •  San Marino 
  •  Schweiz 
  •  Slovenien 
  •  Vatikanstaten 
  •  Østrig